تهیه و تدوین نقشه راه ارتقای شاخص های پایداری زیست محیطی در واحد های معدنی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع ایران با هدف قرار گرفتن حداقل یک معدن یا صنعت در لیست صنعت و معدن سبز کشور(1403)

عنوان معدن و صنعت سبز سالیان طولانی نیست که در سطح جهانی مطرح گردیده است.

تهیه و تدوین نقشه راه ارتقای شاخص های پایداری زیست محیطی در واحد های معدنی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع ایران با هدف قرار گرفتن حداقل یک معدن یا صنعت در لیست صنعت و معدن سبز کشور(1403)

با توجه به نقش حیاتی صنعت و معدن در اقتصاد کشور و تأثیرات بالقوه آن بر محیط‌زیست، ارزیابی عملکرد زیست‌محیطی معادن به یکی از محورهای کلیدی سیاست‌های توسعه پایدار تبدیل شده است.
در مقابل، بسیاری از صنایع نیز به جهت پرهیز از جرایم زیست‌محیطی و تعامل هرچه بیشتر با محیط‌زیست، تلاش فراوانی را برای ارتقای فناوری‌ها و سیستم‌های خود نموده‌اند.

افزایش روزافزون آلاینده‌های ناشی از صنایع، مشکلات فراوانی را برای محیط‌زیست و سلامتی انسان در پی داشته است؛ لذا توجه به صنعت سبز می‌تواند بخشی از این نگرانی‌ها و معضلات زیست‌محیطی را مرتفع نماید.

کشورهای توسعه‌یافته و درحال‌توسعه، به‌طور مستمر به گسترش بخش صنعت خود نیاز دارند تا از این طریق، با اشتغال‌زایی و کاهش فقر به ازای هرچه بهتر کالا و خدمات دست یابند. ضمن آن‌که از طریق بالابردن بهره‌وری در بخش صنایع، استانداردهای زندگی را در جهت رو به رشد جابجا کنند.
اما دراین‌بین، بسیاری از کشورها با معضلی اساسی به نام کاهش روزافزون منابع طبیعی و روند رو به نزول محیط‌زیست خود روبه‌رو شده‌اند.

صنایع دوستدار محیط‌زیست و یا "صنعت سبز" راهی برای برون‌رفت از این معضل در هزاره‌ی جدید است؛ راهی برای جوامع تا بتوانند با آگاهی نسبت به محیط‌زیست پیرامون، تعادلی میان رشد صنعتی و حیات طبیعت خلق کنند.

از مهم‌ترین نتایج اجرای سیاست "صنایع سبز" می‌توان به کاهش مصرف منابع طبیعی و عدم تولید ضایعات کربنی و شیمیایی و پسماندهای سمی اشاره نمود.

هرساله سازمان حفاظت محیط‌زیست طی مراسمی از تلاش‌ها و اقدامات واحدهای صنعتی، معدنی و خدماتی کشور که گام مهم و عملیاتی در خصوص ارتقای محیط‌زیست و شاخص‌های پایداری برداشته‌اند، تقدیر می‌کند.

با توجه به گسترش موضوعات زیست‌محیطی و افزایش حساسیت­ها و دغدغه‌ها نسبت به این مقوله، حضور در چنین رویدادهایی می‌تواند از جهات گوناگون مثمر و مفید باشد.

امروزه رویکرد جهانی به‌سوی همزیستی صنعتی و بهره‌وری سبز در حال سوق یافتن است، و در این رویکرد، نقش صنایع و معادن دوستدار محیط‌زیست که اهتمام ویژه‌ای به تولید پاک‌تر دارند و به دنبال ایجاد خسارات کمتر به محیط‌زیست هستند، شایان توجه است.

شرکت مهندسین مشاور بهبود گستر پایدار نیز با ارائه خدمات تخصصی در زمینه ارزیابی زیست‌محیطی، توسعه فناوری‌های سبز، و مشاوره در حوزه صنعت سبز، در راستای ارتقای شاخص‌های پایداری محیط‌زیستی و حمایت از صنایع دوستدار محیط‌زیست گام‌های موثری برداشته است و در پروژه‌های متعدد، نقش برجسته‌ای در پیشبرد توسعه پایدار ایفا می‌کند.

صنعت_سبز, توسعه_پایدار, محیط_زیست, معدن_سبز, ارزیابی_زیست_محیطی, مهندسی_محیط_زیست, صنایع_دوستدار_محیط_زیست, دوستدار_محیط_زیست, تولید_پاک, آلاینده_های_صنعتی, اقتصاد_سبز, ,